Полиграф в Пловдив – какво е важно да знаем?

Ако Ви предстои да се подложите на полиграф – детектор на лъжата или планирате някой друг да го направи, за да се разреши даден казус, то е добре да се запознаете с някои основни неща, които ще ви бъдат от полза.

Например кой може да се подложи на полиграф?

Изискванията са лицето, което ще участва в изследването да бъде над 18 годишна възраст, както и задължително да бъде в добро психическо и физическо здраве. Разбира се, другият важен фактор, който ако не бъде спазен изследването няма как да се проведе е това да имате изричното и доброволно съгласие на физическото лице.

Друг често задаван въпрос е дали е възможно полиграфът да бъде излъган?

Един полиграф лесно би могъл да разчете когато човека, който се подлага на изследването, лъже. Но дали бихме могли да излъжем детектора на лъжата е един от най-често задаваните въпроси към всички полиграфисти. Често полиграфа бива наричан детектор на лъжата, но това не е съвсем вярно, защото сам уредът не може да отговори на въпроса дали тествания лъже или не. Полиграфът само регистрира възникналите в отговор на определени стимулатори (въпроси, фотографии и др.) реакции на човешкия организъм и вегетативната нервна система. След това идва работата на опитния специалист, който може да прецени резултатите. Ние знаем, че реакциите, предизвикани от вегетативната нервна система не могат да се контролират от човешкия ум, следователно е много трудно да бъдат изкривени съзнателно при използване на полиграф. Ето защо, да излъжеш уред, наречен полиграф (или детектор на лъжата) практически е невъзможно.

полиграф

И малко информация, която ще ви бъде от полза, за да може все пак да бъдете наясно на какво се подлагате вие или човека, за когото сте поръчител. Полиграфът записва психо-физиологични промени в изследваното лице по време на теста – гръдното и стомашното дишане, електро-дермалната активност и измененията в сърдечно-съдовата дейност. Графиките, които отчитат тези изменения се наричат трейсинги и само и единствено специалисти полиграфисти могат да ги разчетат правилно. Симпатиковият дял на автономната нервна система е първо причината за физиологичните реакции, които се записват като сегменти в даден трейсинг и това е показателно за наличие на лъжа в полиграмите. Възможните реакции и емоции, които биха могли да бъдат наблюдавани са страх от разкриване или възмездие, както и ярост, гняв, изненада и други. Натиснете върху линка, за да посетите сайта на „Детектор на лъжата“.

Ако се чудите и относно това къде да намерите висококачествена услуга с полиграф, то мястото е център за психофизиологични изследвания в гр. Пловдив. Посетете техния уеб сайт DetektorNaLajata.com, за да получите информация относно техниката, с която работят, както и какви специалисти провеждат самата услуга. При тях всичко е на възможно най-високо ниво, защото в центъра се работи по американския метод на Клив Бакстър, който статистически е с най-висока точност и е доказал ефективността си в световен мащаб.

Ако смятате, че това е вашето място, можете да се свържете с екипа им на тел.: 0700 111 60 или 088 60 60 266. Разбира се екипът им Ви очаква и направо на адрес: гр.Пловдив, кв.Кършияка, ул.”Иван Рилски” N52. Изберете изследване с полиграф от център за психофизиологични изследвания „Детектор на лъжата“ и ще останете наистина доволни!