5 места в Турция, които не бива да пропускате, ако ходите на почивка

В случай, че е наближило времето за правене на планове за почивните дни, то следната информация може да ви бъде полезна в намирането на подходящи дестинации на добри цени.

Независимо дали имате желание да пътувате из страната или чужбина в почивка в Турция със Samosega.com ще намерите изгодни оферти за 2019-2020 г., подредени по цени. В момента текат редица актуални промоции и намаления, поради което е добре да не изтървате момента. Ако вашите желания са свързани с почивка в Турция, то сега е идеалният момент, в който да се отправите натам, имайки предвид климата. Разбира се, най-подходящото време за ходене до южната ни съседка, се определя, както от намерението ви, така и от самата дестинация.

5 места в Турция, които не бива да пропускате, ако ходите на почивка

Турция е страна, в която можете да си изкарате чудесно и през зимата, на планина, както и през лятото на море. Имайки предвид, обаче големите горещини в летните месеци, за обиколка из страната и посещаване на забележителности, се препоръчват пролетните и есенните месеци. Ако избраната дестинация е източна Турция, то най-благоприятният период е от юни до септември, преди да паднат температурите. Да разгледаме 5 места в Турция, които не бива да пропускате, ако ходите на почивка. На първо място това е Истанбул и неговите многобройни исторически и културни забележителности, като султанския дворец и музея „Св. София“. Кападокия е следващата дестинация, която едва ли бихте пропуснали, за да се докоснете до изумителните скали и скални образувания, както и за да ги видите отвисоко. Ако сте почитатели на поезията на Руми и на дервишките танци, както и ако имате желание да видите на живо дервишки танци, то мястото е Коня.

Памуккале, като избор на дестинация за Почивка в Турция, е едно от най-забележителните природни дадености, приличащо на замръзнал вулкан, но фактически с топли минерални води. Невероятните варовикови басейни във вид на десетки тераси са невероятни и през деня и по залез слънце. Кушадасъ, от друга страна е едно от популярните места за разпускане на брега на Егейско море, което е първи избор за тези, които желаят да отпочинат максимално. ВИжте повече за изгодните предложения за почивка в Турция на Samosega.com и изберете най-добрия вариант.