Квартал Банево в Бургас, имоти и техните предимства според местоположението

Имоти в Банево: Предимства на местоположението

Не е чудно, че много чужденци инвестират в имоти в Банево и търсенето им все повече нараства. Причините за това са описани по-долу.

Чист въздух и спокойствие

Живеенето по-далеч от центъра на забързания град със сигурност има своите предимства. Тук обстановката е мирна и спокойна и както вие, така и децата ви ще се чувствате по-добре и в по-голяма сигурност, когато сте далеч от забързания трафик. Спокойствието на утрините в квартала напомня на спокойствието в селските райони, където няма хаос, клаксони и градски шум.

Удобства, необходими на хората от всички възрасти

Закупуването на имоти в Банево предоставя всички удобствата, необходими на хората от различни възрасти.

  • Ако имате малки деца и желаете да закупите къща в квартала, можете да се възползвате от детската градина, построена в Банево, която е и най-голямата в община Бургас. Тук детето ви ще намери отлични възпитатели и много приятели сред останалите деца от квартала.
  • Семействата с ученици също няма нужда да водят детето си всеки ден до центъра на града, тъй като в Банево има основно училище, чийто патрон е Иван Вазов.
  • Културният живот тук също е на ниво и се поддържа в читалището „Христо Ботев“, което се намира в двора на училището. Ако детето ви проявява артистични способности, желае да се запише на народни танци или да взема уроци по рисуване, читалището ще му предостави тази възможност, тъй като неговата цел е да развива талантите и способностите на децата.
  • По-възрастните ще оценят високо възможността в центъра на квартал Банево да се намира православен храм, който могат да посещават по всяко време.
  • В случай на проблеми със здравето, жителите на квартала не се налага да пътуват чак до центъра на града, за да стигнат до лекарска помощ. От 2008 г. тук функционира модерна и голяма частна болница, в която работят специалисти от всички области на здравеопазването.
  • В близост до Банево веднъж в годината се организира събор, който включва веселие, танци, курбан за здраве и общуване до зори. Той се провежда в параклиса „Света Петка“, от който се разкрива красива панорама към Бургас, околните селища и морето.

Редовен транспорт

Можете да сте сигурни в редовността на автобусните линии, които свързват Банево с центъра на града и останалите квартали, заради добрата инфраструктура на квартала.