Каква е разликата между зимни, летни и всесеознни автогуми?

По-голяма част от шофьорите залагат на сигурно, използвайки сезонни автогуми.

Те са пригодени за характерните метеорологични условия през съответния сезон. Каква е разликата между зимни, летни и всесезонни автогуми?

Летните са предназначени за високи температури, когато асфалтът се нагорещява от слънчевите лъчи. Те са изработени от по-твърди смеси на каучука. При контакт с горещата пътна настилка, осигуряват оптимално сцепление. Протекторът им е проектиран с минимален брой ламели и широки канали за бързо отвеждане на водата, защото през този сезон в България има обилни валежи.

Зимните автогуми са предназначени за температура под 7?С, а не само, както смятат повечето хора, за заснежени или заледени пътища. Протекторът намалява спирачния път с до 50 %. Каучукът е по-мек и осигурява максимално сцепление със студената пътна настилка.

За разлика от сезонните гуми, тези, наречени всесезонни автогуми могат да бъдат използвани през цялата година – както през лятото, така и през зимата. В Европа те обикновено са по-близки до зимните отколкото до летните гуми от гледна точка на спирачния път на сухо, издръжливостта и горивната ефективност. Те са по-практични, не изискват толкова много финансови средства, спестяват ви време и усилия. Благодарение на тази иновация – всесезонни автогуми – няма да се налага да сменяте летните и зимните гуми, нито да се тревожите къде ще съхранявате неизползвания комплект.

Такива всесезонни гуми може да намерите в онлайн магазин Gumimax.com. Разгледайте каталога на сайта и ще останете приятно изненадани колко ниски са цените и колко изгодни са предложенията. Поръчайте своите всесезонни автогуми и се възползвайте от монтажните услуги на фирмата в някой от трите сервиза в град София.

Каква е разликата между зимни, летни и всесеознни автогуми?

В страниците на каталога ще намерите най-добрите марки за автогуми на пазара и модели за всяка серия и марка автомобили. Почти всички артикули са в наличност, което означава, че доставката се извършва максимално бързо. Предлагат консултация в случай, че не сте наясно кой продукт е най-подходящ за колата ви. Само трябва да позвъните на 0877 329 200 и специалист ще ви окаже професионална помощ.