Как да изберете дом за възрастни?

И вие ли се чувствате обременени от грижите за някой друг?

Много често в съвремието редица семейства са принудени да се редуват, за да се грижат за своите възрастни роднини, страдащи не само от физически заболявания, но и от ментални такива. Някои, от които са породени от болести като деменция и Алцхаймер.

В случай, че картината ви е позната – то в следващите няколко изречения предстои да ви запознаем с възможен вариант и овцете да за цели, и вълкът сит. Накратко – ще си поговорим за това как може вие да се чувствате добре, заради това, че сте направили най-доброто за възрастните си роднини и същевременно как те могат да изживеят спокойно и пълноценно старините си.

Чували ли сте за варианта – избор на дом за възрастни? У нас тази практика не е особено популярна и е прието, че само стари хора, за които няма кой да се грижи, се приемат в подобни домове. Това обаче не е така. На места като Абендрот, за който може да разберете повече още сега с един клик на сайта им – abendrot.bg се знае, че условията са много по-добри от тези, които се осигуряват у дома. Накратко – у нас съществуват специализирани домове за възрастни хора, които предлагат грижи за дементноболни и такива стари хора, страдащи от Алцхаймер. Наред с изброеното дотук – Абендрот приемат и всякакви възрастни хора, които имат двигателни проблеми, инвалидни заболявания или изцяло са в инвалидна количка. И тук става дума за това, че въпреки, че има кой да се грижи за тях у дома – много по-добре за самите хора би било да се поверят на опитни медицински лица и висококвалифициран общ персонал, като в дома за възрастни Абендрот.

Как да изберете дом за възрастни?

Нека обаче ви разкажем малко повече за този дом за възрастни хора, тъй като със сигурност си заслужава да се информирате за него.
Той е разположен на 30 километра от София, в полите на Стара планина, което позволява ежегодното му посещение по всяко време. Селището, в чийто център е разположен се нарича Свидня, а само на 100 км. от него е разположен и първият санаториум за лечение на белодробни заболявания и туберколоза. Всичко това свидетелства за благоприятните условия в този дом за стари хора. В него биха могли да се настанят и хора, страдащи от различни дихателни проблеми и белодробни заболявания, заради чистия въздух в местността. От друга страна вие самите ще можете да посещавате любимите си хора по всяко време. Не пропускайте да научите повече за този старчески дом още сега с един клик на abendrot.bg.