Можем ли да изберем различни видове изработка на знамена?

Знаете ли, че науката, която се занимава с изучаването и изработването на различни знамена, флагове и вимпели се нарича вексилология. Това е поради първоначалното предназначение на флаговете да бъдат индикатор в корабоплаването. По-късно започнали да възникват и първите национални флагове, като символ на национална идентичност. В не малка част от европейските страни, можем да видим символа кръста, израз на християнската вяра. В много голяма част от случаите, виждаме три цвята, които целят подчертаване на гражданските ценности, в противовес на монархията. Полумесецът, например символизира ислямът и се среща при флаговете на мюсюлманските държави. Вече можем да изберем различни видове изработка на знамена, които се предлагат в онлайн магазина.
Можем ли да изберем различни видове изработка на знамена?
Специалистите съветват да се разграничават понятията флаг и знаме. Ако знамето е отделен екземпляр на флаг, който е изработено с бродерии и ръчно, като се появява при много тържествени поводи, а флаговете се произвеждат в повече количества и се употребяват по-масово в много случаи. За първи път са били развявани знамена в родината на коприната – Китай, а първите флагове са били изработени, казват още преди 5000 години в Египет. С тях, египтяните са оповестявали присъствието на определени важни личности или богове. За да изберете изработка на знамена може и да не се интересувате подробно от произхода на всяко, но определено си заслужава.

На европейския континент флагът е пристигнал през Средновековието, като първоначално е бил използван за разграничаване на отделните рицари, които са изглеждали по много сходен начин в своите доспехи. Кръстоносните походи дават и регионално значение на флаговете през 11 век. През 15-16 век, вече за корабите става задължително да плават под някакъв флаг, а като израз на национална принадлежност знамето се превръща чак през 18 век. Можете да прочетете много интересна информация за всеки флаг, който ви интересува и ако решите да поръчате изработка на знамена, то трябва да знаете, че можете да ги изберете в каталога в много и различни размери. Вижте още за харесваните от вас варианти и изберете.