Непознатият индуизъм

Индуизмът или както е познат в родината си Индия Санатан Дхарма в буквален превод означава „вечният ред“. Най-старата жива религия в света на повече от 6000 години представлява удивително точна и напредничава система от предписания и препоръки за човешкия материален и духовен живот. Днес повече от всякога индуизмът изглежда актуален за проблемите в обществото, защото предлага прости и приложими решения. Можете да се запознаете по-подробно с него в специализирания сайт за индуизъм.

На първо място това е най-толерантната религия, която не отрича никоя друга, която споделя човешките ценности като мир и толерантност към различните. С други думи не разчита на сляпата ортодоксална вяра, а индуизмът и по-късният му вариант будизъм са способни да обяснят и посочат целта на човешкия живот като се има предвид дори индивидуалния фактор.
Практиките и предписанията на индуизма са насочени както към грижата за тялото, така и за душата. Латинската сентенция „Здрав дух в здраво тяло“ е напълно постижима, ако човек живее природосъобразно и в хармония със себе си и околните.

Една от най-честите препоръки на индуизма е да се избере хранителен режим според човешката физиология, а именно плодове, зеленчуци, зърнени и бобови култури. В hindu.bg чрез богат илюстративен материал българи специалисти по индуизъм предлагат подробно обяснение защо хората се заблуждават, че месото е подходяща за тях храна. Подправките, термичната обработка и готовите за консумация месни храни всъщност заблуждават човека, че са пригодени за него и в крайна сметка водят до натрупване на токсини в организма, които натоварват нервните клетки и влияят на цялото здравословно състояние на организма, включително и върху неговия сексуален живот.
Непознатият индуизъм
Мислителите на индуизма обръщат внимание, че дълго време сексуалното образование е било пренебрегвано на Запад под влиянието на Християнството и обвързвано с идеята за нещо мръсно и дори противоестествено за човешката природа. Но определено е забравено основното положение, че в природата като Божествено творение няма нищо лошо и мръсно. Разбира се, съществуват и патологични състояния на повишено сексуално желание, което е породено от неестествено хранене и лош начин на живот и много често води до намаляване на репродуктивните способности. Начинът за справяне с този проблем според индуизма е водене на природосъобразен живот по определени предписания, който ще помогне за възстановяване на тялото и духа.