Чиа семена и полезни съвети

Кои са съветите за прием на чиа семена и има ли препоръчителен дневен прием?  Отговорите именно на тези въпроси, както и много полезна информация, ще намерите в следващите редове.

Задължително е в самото начало да поясним, че популярността на чиа семена е много голяма, което в никакъв случай не би трябвало да ви изненадва. Все пак става дума за супер храна, която повлиява организма благоприятно. Тук е мястото дебело да подчертаем, че има определени правила, които трябва да бъдат спазвани, когато става дума за прием на семена чиа, а именно каква трябва да бъде дневната дозировка. Задължително е да имате предвид, че тя не бива да надвишава 15 грама на ден. Погрешно би било да смятате, че по-голямото количество ще ви даде по-добри резултати.

Със сигурност знаете, че семената от чиа трябва да бъдат предварително накиснати във вода, преди консумирането им. Именно по този начин те ще образуват характерната за тях гелообразна смес, която можете да добавите към кисело мляко, салата, тесто и дори мюсли.
Може би вече сте нетърпеливи да научите къде точно бихте могли да откриете чиа семена и каква точно е цената им. Няма да ви държим в напрежение и ще ви успокоим с информацията, че те могат да бъдат открити и на изключително достъпна цена.

Точно така, новината безспорно е много добра, но тъй като по всяка вероятност ви е трудно да повярвате, бихте могли да прегледате онлайн магазина за био храни. Тъкмо това е мястото, където ще откриете не само семена чиа, но и много други храни, които биха се вписали по най-добрия начин в ежедневното ви меню. А освен ниските цени, е задължително да напомним, че тъкмо това е начинът на пазаруване, който ще ви спести много време, тъй като е лесен и удобен.

чиа семена от bio-vital.net