Можем ли да спестим средства с еко къща

Истина ли е, че можем да спестим средства, ако живеем в еко къща?  Напоследък все повече се шуми около точно този вид къща и това е напълно нормално. Известно е, че със строителство на сглобяемите къщи спестявате неимоверно много средства от електрическа енергия. А всички знаем, че по този начин месечният ни бюджет ще бъде доста по-голям.

Но защо всъщност еко къщите излизат толкова евтино и на какво се дължи тяхната огромна популярност? Причината все повече хора да избират този тип къщи се крие в това, че високото им качество е безспорно, а цените им са ниски. Това със сигурност е успешна комбинация, за да предпочетем бъдещият ни дом да бъде именно еко къща.

Строителството на еко къщи се извършва по модерен начин и за него се използват съвременни материали. Срокът за построяването на една къща е три месеца, което наистина е доста бързо. А за да бъде построена еко къщата по този начин, е необходим екип от професионалисти. Те са професионалисти, защото са преминали специален курс на обучение при американски специалисти в тази област.

Много хора са на мнение, че еко къщите не са толкова устойчиви колкото са тухлените. Но това съвсем не е вярно и истината е, че всяка една еко къща има по-малка маса и точно заради това тя е цели три пъти по-устойчива при земетресение от тухлената.

Но по-малката маса на еко къщите не означава, че те не са снабдени с отлична изолация. Интересно е да споменем, че тяхната изолация се състои от шест слоя, които се разполагат под формата на стена-снадвич. По ваше желание може да бъде добавен и седми слой от стиродур. Обърнете специално внимание и на факта, че между шестте слоя има въздушна междина, за да бъде изолацията на еко къщите още по-добра.